Зберігаємо національну культурну спадщину: Акордбанк придбав та передав до Національного художнього музею України картину «Аргонавти» Івана Мясоєдова

07.10.2024

Акордбанк з радістю оголошує про придбання на благодійному аукціоні рідкісного ескіза відомої картини «Аргонавти», твору видатного українського художника Івана Мясоєдова.

«Мистецтво завжди було неодмінною частиною нашого життя, воно надихає, об'єднує та відбудовує наше уявлення про себе, як націю. Придбання картини "Аргонавти" є важливим кроком у збереженні культурної спадщини та боротьбі за українську державність, особливо в такий значущий для країни час», - зазначив Данило Волинець, Голова Наглядової ради Акордбанку.

З метою відбудови знання українських митців світового значення серед суспільства Акордбанк з радістю оголошує про передачу картини «Аргонавти» в дар Національному художньому музею України до його 125-річчя.

«Аргонавти» є не лише полотном визначного українського митця, але й метафорою пошуку, відкриття та пізнання. Воно символізує нашу віру в потужний потенціал українського мистецтва та його здатність залишати вагомий слід у сучасному світі.

Акордбанк продовжуватиме підтримувати мистецтво та культуру, сприяючи їх розвитку та поширенню серед українців.

Ми використовуємо файли cookie для оптимізації нашого веб-сайту і підвищення якості досвіду користувача. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з правилами обробки персональних даних.