Запроваджено 100% гарантію за всіма банківськими вкладами фізичних осіб та ФОП

19.04.2022

На час воєнного стану та трьох місяців після: запроваджується 100% гарантія за банківськими вкладами фізичних осіб та ФОП (разом із відсотками, якщо це був депозит). Гарантія поширюватиметься на вкладників платоспроможних банків. Тобто, якщо у період дії цієї норми буде розпочато процедуру виведення з ринку якогось із банків, його вкладникам (фізичним особам та ФОП) Фонд відшкодує усю суму вкладу разом з нарахованими відсотками, якщо це депозит. Дія закону на вкладників банків, які вже проходять стадію ліквідації, не розповсюджуватиметься.

У післявоєнний час: через три місяці після припинення чи скасування дії воєнного стану гарантована сума за вкладами становитиме 600 000 гривень.

Фонд гарантування вкладів відшкодовує кошти фізичних осіб та ФОП у національній та іноземній валюті, залучені банками на умовах договору банківського (карткового) рахунку чи вклади (депозиту) разом із нарахованими відсотками. Вклади в іноземній валюті відшкодовуються в гривнях за курсом НБУ. 

Більше інформації про умови користування фінансовими послугами під час воєнного стану в Україні, читайте на спеціальному порталі Національного банку України за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/fin-defense/

#НБУ_фінансова_оборона

Ми використовуємо файли cookie для оптимізації нашого веб-сайту і підвищення якості досвіду користувача. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з правилами обробки персональних даних.