Як безпечно платити карткою в інтернеті

15.04.2020

В період дії карантину найбезпечніше лишатися вдома і користуватися зручними та доступними online-сервісами. Використовуючи їх слід пам’ятати про прості зрозумілі правила:

  • Користуйтеся сайтами тільки перевірених та відомих постачальників товарів і послуг, уважно перевіривши адресу. Інтернет-адреса має починатися з «https://», тоді відбувається безпечне з’єднання із сервером.
    Пам’ятайте! Шахраї можуть створити веб-ресурс клон, назва якого може максимально збігатися з оригінальною. Задля виманювання реквізитів платіжних карток, аби ошукати користувача.
  • Оформлюючи доставку або послугу online, сплачуйте замовлення тільки на офіційному сайті постачальника, не переходячи у месенджери (Viber, Telegram, WhatsApp тощо). Саме через месенджер зловмисники можуть надати посилання на фішинговий сайт із пропозицією здійснити оплату через нього.
  • Не відповідайте на SMS-повідомлення із проханням надати реквізити вашої платіжної картки або іншу персональну інформацію. Не телефонуйте за вказаними в них номерами та не переходьте за посиланнями, що містяться в таких повідомленнях. Не розголошуйте та не пересилайте нікому свої персональні дані, реквізити платіжної картки (номер, термін дії, PIN, код безпеки CVV).
    У випадку отримання підозрілого повідомлення телефонуйте до контакт-центру Акордбанку за номером: 0 800 503-880

Будьте уважними, бережіть себе та близьких!

Ми використовуємо файли cookie для оптимізації нашого веб-сайту і підвищення якості досвіду користувача. Продовжуючи переглядати сайт, ви погоджуєтеся з правилами обробки персональних даних.